nica_dan.jpgMinistrul interimar al Administratiei si Internelor, vicepremierul Dan Nica, a cerut, joi, 15 ianuarie 2009, conducerii Politiei Capitalei sa ia masuri imediate pentru siguranta in scoli, pentru combaterea violentei si a consumului de droguri in unitatile de invatamant din Bucuresti, oras in care se produc jumatate dintre infractiunile la nivel national.

„Sunt foarte multe scoli in care exista violenta, in care anumite grupuri organizate ii santajeaza pe elevi, le iau banii. De aceea, se impune o interventie clara fie ca este vorba despre Politia Comunitara, Politia Romana sau Jandarmerie”, a declarat Dan Nica, prezent la sedinta de bilant a activitatii Politiei Capitalei in anul 2008.

Nica a precizat ca le-a cerut celor prezenti – conducerile Politiei Capitalei, Politiei Romane, Jandarmeriei, Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, primarul general si primarii de sectoare – sa actioneze impreuna, astfel incat infractorii sa ajunga dupa gratii. „O colaborare intre Parchet si Tribunalul Bucuresti se va realiza in conditii mult mai bune in perioada urmatoare, iar primele rezultate speram sa le avem in scurt timp”, a afirmat vicepremierul, mentionand ca s-a discutat despre constituirea unui comandament care sa gestioneze si sa operationalizeze activitatile la nivelul municipiului Bucuresti, cu atributii precise pentru Politia Comunitara, Politia Capitalei si Jandarmerie.

„In momentul in care cetatenii stiu care sunt infractorii, politistii trebuie sa ia masuri pentru a valorifica aceste informatii si sa-i trimita pe acestia din urma acolo unde le este locul: la inchisoare. De asemenea, atunci cand elevii ii stiu pe cei care vand droguri in scoala, actiunea Politiei trebuie sa fie dezirabila, urgenta si imediata”, a subliniat Nica, mentionand ca nu exista crima mai mare decat sa vinzi droguri unui copil. El a spus ca nu este normal ca o persoana sa fie lasata in libertate, in momentul in care a fost dovedita ca vinde droguri de mare risc unor copii. „Acestia nu se pot apara, nu stiu la aceasta varsta sa aleaga intre bine si rau si, de aceea, politistii trebuie sa ia masuri in preajma scolilor”, a declarat Dan Nica.

Referitor la posibilitatea de a ramane ministru la Administratie si Interne, Dan Nica a spus ca aceasta decizie va fi luata de forul tutelar al PSD si va fi anuntata de presedintele PSD, Mircea Geoana.