funeriudaniel.jpgCadrele didactice care vor fi disponibilizate vor putea fi implicate în programe ale Ministerului Educaţiei de tip „şcoală de după şcoală”, a declarat ministrul Daniel Funeriu, după o discuţie a membrilor Guvernului cu reprezentanţii sindicaliştilor care au protestat la Iaşi.

Funeriu a subliniat că vor fi desfiinţate 15.000 de posturi din învăţământul preuniversitar, însă numărul de persoane disponibilizate va fi semnificativ mai mic. Numărul de cadre didactice disponibilizate se va stabili exact în funcţie de cifrele de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar.

Referitor la ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind plata eşalonată a drepturilor salariale obţinute de bugetari în instanţă, Daniel Funeriu a susţinut că acest act normativ este necesar pentru a menţine un sistem de finanţare sustenabil în acest sector.

Ministrul Educaţiei a precizat că, săptămâna viitoare, împreună cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, va analiza revendicările sindicaliştilor din învăţământ. Referitor la proiectul legii educaţiei naţionale, pe care Executivul îl va analiza, miercuri, în primă lectură, Funeriu şi-a exprimat speranţa că actul normativ va fi adoptat de Senat, în calitate de for decizional, până în luna iunie. AGERPRES