Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a dat asigurari, miercuri, ca reducerile de posturi din sistemul de invatamant romanesc vor fi facute de la 1 septembrie 2010. „Acest an scolar se va desfasura si se va incheia in aceleasi conditii in care a inceput. Masurile pe care le vom lua vor fi luate de la 1 septembrie 2010”, a spus Funeriu, intr-o declaratie de presa.


Potrivit ministrului Educatiei, punctele esentiale ale acestor masuri vor avea in vedere interesul elevilor, astfel incat niciunul dintre ei sa nu sufere odata cu punerea in aplicare a ordonantei 114/2009.

„Trebuie sa punem in aplicare aceasta ordonanta cu costuri sociale minime”, a spus Daniel Funeriu. El a anuntat ca pe data de 5 ianuarie a invitat la o discutie sindicatele din invatamant. Potrivit demnitarului, masurile care vor fi luate vor avea in vedere cifra de scolarizare.


„Vom conduce aceasta institutie intr-un mod riguros. Acum vedem cate posturi sunt ocupate. Analiza a fost facuta pe numar, dar cea pe care o vom face noi acum se refera la identificarea posturilor care sunt disponibile, care nu sunt ocupate”, a aratat Funeriu. Acesta a spus ca la nivelul ministerului pe care il conduce exista o serie de variante de masuri. „Nu ne primim in decizii. Acestea sunt decizii care sunt asumate si care nu vor mai fi anulate”, a precizat Daniel Funeriu. El a sustinut ca in urma discutiilor cu sindicatele, ministerul va prezenta punctul de vedere oficial. Ministrul Educatiei a mai spus ca toti liderii sindicali au confirmat prezenta la intalnirea din data de 5 ianuarie. AGERPRES