Ministrul nominalizat pentru portofoliul Educatie, dr Daniel Funeriu, declara ca oricat de greu va fi anul viitor, masurile pe care le va lua vor urmari sa nu scada calitatea actului educational, iar salariile profesorilor sa fie platite la timp.

”Cunosc necesitatile din domeniile educatiei, cercetarii, sportului si tineretului si voi lupta cu toata determinarea pentru a reusi sa satisfacem necesitatile elevilor si a dascalilor, pentru ca oricat de greu va fi anul viitor, masurile pe care le voi lua vor avea ca obiectiv sa nu scadem calitatea actului educational si sa ne achitam la timp obligatiile salariale”, a declarat pentru AGERPRES Daniel Funeriu.

Acesta a afirmat ca se simte onorat de nominalizarea la conducerea ministerului Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului in noul Cabinet al primului-ministru desemnat Emil Boc, si o accepta cu un acut simt al responsabilitatii si dorinta de a incepe cat mai repede munca, chiar daca se anunta a fi un ‘mandat greu’.


”Dificultatea unui an nu trebuie sa ne incetineasca eforturile de infaptuire a reformei ale carei principii sunt stipulate in Pactul National pentru Educatie. De asemenea, tocmai pentru ca anul care vine va fi unul dificil, doresc sa am un dialog constant cu reprezentantii profesorilor – sindicatele, cu cei ai parintilor, ai elevilor si studentilor si, nu in ultimul rand, cu reprezentantii opozitiei din Parlament”, a mai adaugat dr Daniel Funeriu.AGERPRES