funeriu daniel3.jpgPolitica de investiţii a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) se va focaliza în această perioadă pe obiectivele de învăţământ care pot fi finalizate în timp foarte scurt, a declarat, vineri, la Gura Humorului, ministrul Daniel Funeriu, la finalul vizitei de lucru efectuate în judeţul Suceava.

El a susţinut că, prin rectificarea bugetară, se vor aloca, în maxim 30 de zile, aproximativ 100 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de investiţii la unităţile de învăţământ care se află în stadii avansate de execuţie, în baza listelor cu priorităţi pe care le aşteaptă de la inspectoratele şcolare judeţene.

Ministrul a precizat, în context, că în viitorul an şcolar peste 85% din unităţile de învăţământ din ţară vor funcţiona cu autorizaţie sanitară sau vor fi în curs de autorizare. ”Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai multe lucrări. Din punctul meu de vedere, modul în care au fost repartizaţi banii în trecut nu a fost un mod foarte bine gândit. S-au început mult prea multe obiective, care, ulterior, n-au putut fi terminate. (…) Trebuie să finalizăm şcolile viabile, pentru că noi nu vom investi, aşa cum a fost cazul în trecut, în şcoli care ulterior rămân fără copii”, a spus Funeriu.
În judeţul Suceava, 34 de şcoli ar putea avea investiţii finalizate cu bani de la rectificarea bugetară. Nicio unitate şcolară nu va fi închisă în anul şcolar 2010 – 2011. Dintr-un total de 920 de unităţi şcolare din judeţ, 29% nu au autorizaţie de funcţionare sau sunt în curs de autorizare. AGERPRES