funeriudaniel.jpgMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, la Craiova, că, odată cu adoptarea codului studiilor doctorale în şedinţa de Guvern de miercuri, în România s-a încheiat perioada doctoratelor date pe bandă rulantă.

Acesta a mai spus că, prin noul cod, în teza de doctorat se va pune accent pe partea de cercetare.

„Miercuri a fost aprobat în şedinţa de Guvern codul studiilor doctorale. Am ales să anunţ acest lucru în cadrul acestei vizite la Craiova şi primii care au aflat au fost colegii mei, membri ai Senatului Universităţii din Craiova. Codul studiilor doctorale pune practic doctorantul din România pe o cale corectă, europeană, astfel încât putem spune că de acum înainte doctoratele din România vor avea un nivel de seriozitate mult mai mare. S-a încheiat perioada doctoratelor date pe bandă rulantă”, a spus Funeriu la Craiova, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Educaţiei a mai spus că acest cod al studiilor doctorale este rezultatul direct al unui proiect cu fonduri structurale care s-a derulat pe durata mai multor ani, pe parcursul căruia s-a discutat cu foarte mulţi din cei implicaţi în domeniul studiilor doctorale, pentru a se ajunge la o formulă cât mai bună.

„De acum înainte alocarea fondurilor pentru doctorat în România va fi pe bază de competiţie. Locurile la doctorat nu vor mai fi distribuite din stiloul ministrului după bunul său plac, ci strict pe criterii de competiţie. Cei mai buni profesori universitari vor câştiga aceste burse doctorale urmând ca ei şi şcolile din care fac parte să îşi angajeze studenţii doctoranzi”, a mai afirmat Funeriu. AGERPRES