funeriu daniel.jpgMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, le-a spus vineri inspectorilor şcolari, într-o videoconferinţă, că prima evaluare a lor constă în organizarea examenelor – de bacalaureat, repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu şi examenul de titularizare – dar şi în pregătirea unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar.

„Marea problemă cu avizele pentru unităţile şcolare este în mediul rural. Să ne concentrăm încă de acum asupra şcolilor care nu au avize sanitare. Trebuie optimizată reţeaua şcolară”, le-a spus inspectorilor ministrul Funeriu.

El a afirmat că nu trebuie să se ajungă în situaţia în care copiii să călătorească pe distanţe mari pentru a ajunge la şcoală, dar nici în situaţia în care două şcoli din aceeaşi comună „una peste drum de cealaltă” să funcţioneze sub efectiv.

Daniel Funeriu a informat că la nivelul Ministerului Educaţiei este în derulare o licitaţie pentru achiziţionarea de microbuze şcolare astfel încât până la începutul anului şcolar viitor acestea să fie deja distribuite acolo unde este nevoie. Referindu-se la titularizare, ministrul Educaţiei şi-a exprimat speranţa ca până pe 14 iulie, când se susţine examenul de titularizare, MECTS să aibă pregătit un set total nou de securizare a acestui concurs, pentru a elimina unele suspiciuni, în cazul în care acestea există. AGERPRES