funeriu daniel.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului dispune de soluţii legale pentru a nu se ajunge în situaţia de blocare a Bacalaureatului şi a anului şcolar, a declarat, joi, ministrul Daniel Funeriu.
Potrivit acestuia, prin absenţa de la dialog a liderilor sindicali, aceştia riscă să devină „parte a problemei şi nu parte a soluţiei”. În opinia ministrului, liderii sindicatelor din învăţământ vor să bage copiii în lupta cu criza în loc să îi protejeze.

„Copiii trebuie să ne unească, în jurul lor trebuie să ne strângem. Ameninţarea sindicatelor este o tentativă de a diviza societatea românească”, a susţinut Funeriu. El consideră că sindicaliştii nu ar trebui să ia „ostatic” viitorul copiilor şi nu ar trebui „să-şi bată joc” de munca la clasă, pe un an întreg, a profesorilor.


Ministrul a menţionat că, în ultimele trei săptămâni, s-a întâlnit aproape zilnic cu câte un lider al sindicaliştilor. „Absenţii nu au niciodată dreptate. Lipsa de la discuţii a sindicaliştilor arată că acuzaţiile potrivit cărora ministerul este închis dialogului li se aplică chiar lor. Îi aştept la dialog”, a mai spus ministrul. AGERPRES