Departamentul de Consiliere Profesională şi Liga Studenţească din Universitatea “Vasile Alecsandri”din Bacău a desfăşurat în perioada 4-22 aprilie 2011 a IV-a ediţie a campaniei “Dăruieşte din suflet”, proiect social care are ca grup ţintă bătrânii nevoiaşi din oraşul Bacău.

Proiectul a devenit deja unul cunoscut pentru lumea academică, reuşind să atragă în fiecare an tot mai mulţi participanţi. La ediţia din acest an, parteneriii proiectului au fost Liceul cu Program Sportiv din Bacău şi Şcoala cu Clasele I-VIII din Agăş.

În perioada proiectului, activităţile desfăşurate de studenţi, elevi şi profesori au vizat următoarele aspecte:
– promovarea proiectului şi a grupului său ţintă;

– sensibilizarea studenţilor şi elevilor faţă de problematica socială a vârstei a III-a;

– stimularea iniţiativei şi implicării în abordarea şi reducerea problemelor sociale ale acestei categorii de vârstă;

– dezvoltarea sentimentelor de empatie şi solidaritate;

– identificarea/selectarea unor cazuri sociale de bătrâni nevoiaşi;

– dezvoltarea unor deprinderi prosociale prin participarea la acţiunea de cumpărare a produselor alimentare, organizare a campaniei şi dăruire a pachetelor de Paşte pentru cele mai grave cazuri sociale identificate.

Proiectul s-a finalizat pe 22aprilie, când grupuri de câte trei tineri, formate din elevi şi studenţi, s-au deplasat la adresele celor 24 de bătrâni selectaţi din Bacău şi au dăruit câte un pachet cu produsele tradiţionale pentru masa de Paşte, fiecare în valoare de 50 de lei.