„Dăruiește pentru educație” este un proiect atractiv pe care trainerul Romeo Crețu, alături de Oana Țogan, antreprenor local, l-au prezentat elevilor Colegiului Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Pașcani. Acest priect se dorește a fi un real ajutor pentru liceenii care vor să-și instaleze obiceiuri constructive in viață. Romeo Crețu, cel care se ocupă cu implementarea acestui proiect in România, a vorbit despre cum să ne plângem mai puțin despre orice ne nemulțumește și cum să acționăm în vederea conlucrării în vederea oferirii unei susțineri reale pentru dobândirea și dezvoltarea obiceiurilor constructive prin care elevii să-și poată trăi viața la potențial maxim. Toate acestea, pentru că la nivel de liceu există suficientă maturitate pentru inocularea acestor obiceiuri ce pot schimba vieți.

Regula proiectului este următoarea: la 5 cărți dăruite, una îi revine unui licean. Cartea vine însoțită de cursuri și sesiuni de coaching, pe care domnul Romeo Crețu le oferă liceenilor în vederea identificării visului și instalarea obiceiurilor. În total, 4 ore pentru fiecare clasă de liceu, astfel încât liceenii să conștientizeze ce se merită să facă pentru viețile lor. Când se adună 25-30 de cărți de dăruit, se identifică o clasă de liceu unde se oferă cărțile și unde are loc cursul și sesiunea de coaching.

În cadrul activității au participat 24 de elevi din clasele a XI-a, iar responsabili pentru buna desfășurare a cursului au fost prof. Luchian Maria și prof. Elefteriu Crina.