profesoara.jpgPreşedintele Sindicatului Democratic Învăţământ Arad, prof. Dănuţ Ieneşescu, a anunţat marţi că este în curs de finalizare o campanie de strângere de semnături prin care se solicită Ministerului Educaţiei Naţionale deblocarea de posturi nedidactice şi posturi didactice auxiliare în vederea bunei desfăşurări a activităţii în grădiniţele, şcolile gimnaziale şi liceele din judeţ.

„În acest moment suntem în curs de a finaliza o campanie de strângere de semnături de susţinere a personalului nedidactic din unităţile aparţinătoare. Peste 80% din unităţile şcolare aparţinătoare ne-au trimis tabelele cu semnăturile a peste 460 de salariaţi, susţinători ai acestui demers. Acestea au fost direcţionate către Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), pentru a constitui anexă la Memoriul pe care federaţia noastră îl va depune la Ministerul Educaţiei Naţionale”, a precizat prof. Dănuţ Ieneşescu.

Potrivit acestuia, adresa înaintată de sindicat încă din luna aprilie a acestui an către Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi memoriul FSLI vizează scoaterea sporului de vechime din salariul de încadrare al personalului nedidactic şi aplicarea acestuia ca procent la salariul de încadrare, creşterea salariului personalului nedidactic în funcţie de salariul minim pe economie şi deblocarea posturilor de la nivelul unităţii şcolare în vederea evitării supranormării personalului nedidactic şi didactic auxiliar.

Demersul FSLI are la bază anularea ordonanţei prin care în sistemul bugetar posturile vacantate se blochează chiar dacă au fost unice. Deblocarea se face în prezent deblocând un post la şapte posturi vacantate. „De menţionat că în perioada următoare FSLI are în vedere şi elaborarea unei noi legi a educaţiei naţionale, care să aibă acceptul tuturor factorilor implicaţi în acest domeniu, modificările la actuala lege urmând să constituie obiectul unor viitoare dezbateri publice”, a afirmat prof. Dănuţ Ieneşescu. AGERPRES