Teatrul de Vest din Reşiţa a găzduit, pe 28 ianuarie, aniversarea a 25 de ani de la primul număr al Revistei Şcoala Caraş-Severineană, editată de Casa Corpului Didactic, şi lansarea primului număr dintr-o nouă serie.

„Astăzi este o zi de sărbătoare pentru Casa Corpului Didactic, pentru că revista editată de noi aniversează 25 de ani de la apariţia primului număr. Şi pentru că este o serie nouă, inaugurăm şi primul număr din această serie, precum şi numărul 51 în cronologia revistei. Am hotărât să o lansăm sub forma unui eveniment deosebit, dedicat dascălilor noştri, care au scris în revistă, dar şi tuturor celorlalţi dascăli din judeţ. Ideea a pornit de la una din rubricile revistei, la – Interviuri inedite – unde avem publicat un interviu cu regizorul Ion Mircioagă, prezent la manifestarea noastră”, a declarat Nicoleta Marcu, directoarea Casei Corpului Didactic Caraş-Severin.

După expoziţia ce a cuprins toate numerele apărute între anii 1991 – 2016, a urmat prezentarea noului număr al revistei, atmosfera fiind întregită de cantautorul reşiţean Cristian Buică. Seara a continuat cu piesa „Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, în regia prof. dr. Ion Mircioagă, prezentat de Teatrul T.a.C.T. din Sighişoara şi Teatrul 7 din Bucureşti, având în distribuţie actorii Geanina Iconaru, Ştefan Abrudan şi Eugen Pădureanu.

„Am fost invitat la relansarea unei reviste, datorită unui complex de factori, în primul rând pentru că la Reşiţa mi-am început călătoria în teatru, pentru că primul teatru profesionist pe care l-am făcut a fost aici. Fiecare dintre noi jucăm un rol social, iar rolul social al dascălului este unul foarte important. Evident, el nu face actorie, dar ceea ce face el este să pregătească un mod de transmitere a informaţiilor, a sentimentelor către elevi”, a afirmat Ion Mircioagă.

Manifestarea s-a încheiat cu o dezbatere între regizor, artişti şi dascălii din sală, pe tema „Dascălul – un artist, artistul – un dascăl”. AGERPRES