profesoara.jpgConsiliul local Sfantu Gheorghe a decis sa dubleze cuantumul sumei alocate pentru tichetele cadou destinate dascalilor, de la 100 la 200 de lei anual.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad a declarat ca autoritatile locale sunt preocupate de sprijinirea clasei de mijloc care este cea mai afectata de criza economica, iar masura dublarii valorii tichetelor cadou acordate cadrelor didactice se inscrie in aceasta strategie.

Antal Arpad a mai mentionat ca in urma discutiilor purtate cu reprezentantii acestei categorii profesionale a aflat ca foarte multi dascali au credite la banci, iar cei care le platesc in valuta sunt deosebit de afectati de cresterea euro. Consiliul local a lasat la latitudinea unitatilor de invatamant sa stabileasca datele la care vor fi acordate aceste tichete cadou, dar in principiu se pare ca vor fi acordate in doua transe egale, de Pasti si de Craciun.

Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar, in municipiul Sfantu Gheorghe sunt aproape 1500 de cadre didactice care vor beneficia de aceste tichete.