bani3.jpgPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 5 septembrie va supune aprobării o rectificare bugetară care să stea la baza alocării sumei de 3,328 milioane de lei pentru plata salariilor dascălilor.

Lungu a precizat că această sumă acoperă drepturile salariale ale cadrelor didactice doar pentru lunile septembrie şi octombrie, alte 9 milioane de lei fiind necesare pentru lunile noiembrie şi decembrie.

”Sunt convins că Guvernul o să găsească soluţii pentru a suplimenta bugetele cu aceste sume. Problema salariilor la profesori nu este problema primăriei. Prin lege noi avem chiar interdicţie de a finanţa salariile profesorilor. Noi finanţăm la şcoli doar cheltuielile materiale. Eu sper ca, în perioada următoare, să vină şi diferenţa, în aşa fel încât să avem asigurate salariile profesorilor până la sfârşitul anului. Au fost acele diferenţe de salarii care s-au luat în martie şi aprilie, ceea ce a dus la un consum mai mare din fondul de salarii al profesorilor. De atunci nu s-au mai dat salarii suplimentare, în aşa fel încât sperăm, cu sumele care vin, ca să putem închide anul din punct de vedere al salariilor la capitolul învăţământ”, a spus Lungu.

Liderii sindicali din învăţământul sucevean atrag atenţia, la rândul lor, că banii pentru plata profesorilor din judeţ nu ajung până la sfârşitul acestui an. Vicepreşedintele Sindicatului Spiru Haret, Dumitru Irimia, a declarat presei că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, Trezoreria Suceava dispune de fonduri doar pentru plata salariilor profesorilor până în luna octombrie. AGERPRES