greva-profesori.jpgMembrii Uniunii Judeţene a Sindicatelor ”Pro Educaţia” FEN Suceava, care numără aproximativ şapte sute de cadre didactice, ar putea intra în grevă generală în ziua votării moţiunii de cenzură.
Preşedintele filialei Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ, a declarat, vineri, că sindicaliştii se pregătesc să intre în grevă generală pentru două zile, începând din 27 octombrie. Traian Pădureţ a susţinut că, în prezent, în rândul celor aproximativ 700 de membri „Pro Educaţia” FEN Suceava are loc un referendum, cadrele didactice urmând să se pronunţe dacă pe 27 octombrie vor mai intra sau nu la ore.

„Vrem să intrăm în grevă în semn de solidaritate cu protestul colegei noastre învăţătoarea Cristiana Anghel, care de 60 de zile este în greva foamei”, a spus Traian Pădureţ, lider al FEN Suceava, adăugând că dascălii suceveni din toate sindicatele ar putea intra în grevă generală pe 28 octombrie. Pădureţ a precizat că toate federaţiile sindicale din învăţământ au încheiat un protocol în vederea declanşării grevei, urmând ca profesorii să fie întrebaţi dacă vor să nu mai intre la ore în ziua respectivă.


În acest context, Traian Pădureţ a făcut apel la toţi dascălii suceveni să-şi exprime opinia cu privire la decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pe noua Lege a Educaţiei, ignorându-se în totalitate dialogul social, dorinţa Guvernului de a permanentiza reducerea veniturilor şi la decizia de a nu se aplica Legea salarizării unitare începând cu data de 1 ianuarie 2011, ci din anul 2013. Totodată, el a făcut apel la toţi dascălii să susţină declanşarea grevei generale pe data de 28 octombrie. AGERPRES