Problema achitării diferenţelor băneşti câştigate prin hotărâri judecătoreşti la tranşele pentru trimestrele II şi III în municipiul Suceava a fost rezolvată în urma dialogului social, iar începând din această lună dascălii îşi vor primi banii, a declarat miercuri preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ (ASI) Suceava, Giani Leonte.

El a spus că repartiţia fondurilor pentru achitarea hotărârilor judecătoreşti pentru municipiul Suceava a fost în cuantum de 40%. „Pe lângă acest inconvenient s-au mai adăugat şi fondurile inegale prin repartiţia pe trimestre, mai puţin în trimestrele I, II, III şi mai mult în trimestrul IV. Legea bugetului prevede achitarea pentru anul 2014 în procent de 25% din sumele ce reprezintă hotărârile judecătoreşti irevocabile, plată care se va face în tranşe egale trimestriale de 6,25%/trimestru”, a afirmat Giani Leonte.

Potrivit acestuia, în urma demersurilor ASI Suceava, cu sprijinul conducerii FSLI, s-a concretizat înţelegerea din Comisia de dialog social de pe lângă Prefectură, astfel încât, începând cu luna octombrie, se pot accesa sume ce au fost repartizate pentru a achita restanţele prevăzute pentru trimestrele I, II, III în municipiul Suceava.

Giani Leonte a explicat că, de la 1 octombrie, se vor produce modificări în aplicaţia EduSal, schimbări cu care a fost de acord şi Ministerul Educaţiei Naţionale printr-o adresă trimisă miercuri în şcoli. „Se adevereşte că dialogul este cea mai bună cale de rezolvare a oricăror probleme ce apar în sistemul de învăţământ, atunci când factorii implicaţi sunt dispuşi la dialog. Vom proceda şi pe viitor în acelaşi fel”, a spus preşedintele ASI Suceava, Giani Leonte. AGERPRES