Dascălii unei şcoli din Constanţa au câştigat procesul referitor la diminuarea indemnizaţiei de concediu cu 25%

profesor.jpgTribunalul a admis, miercuri, acţiunea Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SLSIP) formulată în numele a 30 de dascăli de la o şcoală din municipiul Constanţa, împotriva diminuării cu 25% a indemnizaţiei de concediu pentru perioada 2009 – 2010.

“Este o foarte mare reuşită, am câştigat procesul privind reţinerea ilegală cu 25% a indemnizaţiilor de concediu. Am început cu şcoala Dan Barbilian, dar fiind creat precedentul, oamenii noştri din teritoriu îşi vor primi banii înapoi. În zilele următoare vom intra în instanţă cu toate unităţile şcolare din judeţul Constanţa unde conducerea a aplicat ilegal această reţinere”, a declarat liderul SLSIP Constanţa, Ioana Purcărea.

Potrivit acesteia, toţi directorii de unităţi de învăţământ, cu excepţia celor ai şcolilor din zona Hârşova, “de frica Inspectoratului Şcolar Judeţean, nu au respectat legea şi au diminuat şi indemnizaţiile de concediu, deşi Legea 118 prevede numai diminuarea salariului”. “Ieri (marţi – n.r.), în cadrul Conferinţei Judeţene, liderii noştri au primit toţi documentaţia necesară pentru a acţiona imediat ce se dă astăzi sentinţa de judecată. (…) Precedentul fiind creat, trebuie să ne mişcăm foarte repede pentru ca oamenii să beneficieze de reparaţia morală şi materială”, a afirmat Ioana Purcărea, precizând că SLSIP Constanţa are aproape 8.000 de membri. AGERPRES