greva-sindicalisti_vd.jpgLiderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar(SIP) Galati, afiliat la Federatia Educatiei Nationale (FEN), Valeriu Diculescu, a anuntat, marti, ca, in urma unui referendum intern, cadrele didactice au optat pentru declansarea actiunilor de miting si boicotare a tezelor unice.

Liderul SIP a spus ca referendumul a fost organizat pentru alegerea formei de protest care va fi adoptata in perioada imediat urmatoare, ca reactie la faptul ca promisiunile electorale nu mai sunt respectate de politicieni. Dupa finalizarea numararii tuturor optiunilor membrilor SIP Galati in cadrul referendumului desfasurat pentru desemnarea actiunilor de protest impotriva Guvernului, s-a ajuns la concluzia ca dascalii galateni doresc demararea unor actiuni de miting si de boicot al tezelor unice.

„Aceste date au fost trimise la Bucuresti, unde FEN, federatia din care facem parte, va hotari exact modalitatea in care se vor desfasura actiunile de protest. In fiecare judet s-a realizat un astfel de referendum in care membrii FEN si-au exprimat optiunile. Orice actiune de protest se va realiza astfel doar cu acordul cadrelor didactice”, a declarat Valeriu Diculescu.

Potrivit liderului SIP au fost chestionati in cadrul referendumului peste 5.000 de membri de sindicat. Revendicarile principale ale sindicatelor din invatamant se refera la acordarea unui procent de 6% din PIB si respectarea promisiunilor din 2008 privind majorarea salariilor din invatamant. SIP este cel mai reprezentativ sindicat din invatamantul judetului Galati, avand peste 5.700 de membri si este urmat de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant cu peste 1.600 de membri, Sindicatul Educatia cu peste 400 de membri si Sindicatul Spiru Haret, cu aproximativ 300 de membri.