Cadrele didactice vor primi ajutorul de 100 de euro necesar achizitionarii de material didactic, informeaza un comunicat de presa al Federatiei Educatiei Nationale remis marti.

Sumele necesare vor fi incluse in bugetul pentru 2010 si vor fi acordate retroactiv pentru anul 2009, sindicalistii primind asigurari asupra acestui lucru in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social.

„Este un prim pas pentru a reintra in normalitate. Ca urmare a acestor decizii suntem obligati sa ne consultam din nou membrii de sindicat pentru a stabili eventualele actiuni de protest. In plus, am cerut chiar astazi (marti – n.r.) reprezentantilor Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) sa identifice sursele financiare pentru acordarea distinctiilor ‘Gheorghe Lazar’ in toata tara. Invocand lipsa fondurilor necesare, fosta conducere a MECI a emis ordinul pentru acordarea premiilor doar pentru trei judete, in conditiile in care acestea ar fi trebuit acordate inca din luna iunie”, a declarat secretarul general al FEN, Constantin Ciosu.AGERPRES