reabilitare-scoli.jpgConstructorii care au efectuat lucrari la reabilitarea unitatilor de invatamant sucevene vor primi, pana la sfarsitul acestui an, o parte din sumele restante, a declarat marti seful Inspectoratului Judetean Scolar (ISJ) Suceava, Petru Carcalete.

El spus ca Guvernul a alocat in aceasta luna aproximativ cinci milioane de lei pentru achitarea unor datorii catre constructorii care efectueaza lucrari de reparatii in unitati de invatamant din judet.

Carcalete a precizat ca, in prezent, se efectueaza lucrari la 146 de unitati de invatamant din judet, iar pentru finalizarea tuturor investitiilor incepute sunt necesare 150 de milioane de lei.

Potrivit lui Carcalete, o parte din suma alocata de Executiv va fi repartizata prin ISJ Suceava, respectiv 700.000 de lei, iar 4,36 milioane de lei – prin DGFP Suceava. Seful ISJ Suceava a mentionat ca sumele sunt destinate achitarii unei parti a datoriilor catre firmele de constructii ce efectueaza lucrari in scoli, valoarea acestora fiind de 18 milioane de lei. /AGERPRES