kerestely_irma.jpgMinisterul Educaţiei datorează elevilor din judeţul Covasna aproape 2 milioane de lei pentru abonamentele de navetă.

Şefa Inspectoratului Şcolar, Kerestely Irma, a declarat marţi că ultimul decont, în valoare de 640.000 de lei, a acoperit restanţa până în luna noiembrie a anului trecut, prin urmare elevii nu şi-au primit banii de navetă pe aproape şapte luni.

‘În medie în judeţ sunt 2.500 de elevi care fac naveta (…) Încă avem datorii neonorate de anul trecut şi integral pentru anul 2013. Practic, datoriile ministerului se cifrează la 1,97 de milioane de lei’, a spus Keresztely Irma.

Acesta a menţionat că Ministerul Educaţiei a prevăzut din acest an şcolar reguli mult mai clare în ce priveşte naveta elevilor, prin urmare firmele de transport nu vor mai putea face ‘jonglerii’ cu preţul.
În vară, înainte de închiderea anului şcolar, elevi de la mai multe licee din judeţul Covasna au organizat acţiuni de protest pentru a-şi recupera banii de navetă – începând cu greve japoneze şi terminând cu acţiuni de stradă. Aceştia au reuşit să mobilizeze şi elevi din alte judeţe aflaţi în situaţie similară. AGERPRES