de-ce_carte.jpgPentru foarte mulți dintre noi, semnul genialității este abilitatea de a vedea lucrurile evidente față de care toată lumea e oarbă. Prin acest filtru, John List și Uri Gneezy sunt genii adevărate. Cei doi sunt pionierii uneia dintre cele mai importante inovații în științele economice din ultimii cincizeci de ani. Cartea de față, editată de PUBLICA, este povestea lor despre cum strategia experimentală, în mâinile unor cercetători incredibil de atenți și de creativi, poate lumina aproape orice problemă de sub soare. Singura limită este imaginația persoanei care concepe experimentul.

Experimentele randomizate în câmpul realității (așa cum au ajuns să fie cunoscute abordările lui John și Uri) nu sunt numai instrumente puternice, ci pot fi și foarte distractive, după cum o să descoperi. Sper să te bucuri de această carte la fel de mult ca mine.

Despre autori

URI GNEEZY s-a născut și a crescut în Israel, unde, cutreierând pe străzile orașului Tel Aviv, a învățat pe viu elemente de teoria jocurilor. Dr. Gneezy este profesor de economie comportamentală și strategie de business la Rady School of Management din cadrul Universității California, San Diego.

JOHN A. LIST s-a născut în Wisconsin într-o familie de oameni simpli, tatăl său fiind șofer de camion, și a deprins tainele economiei la târgurile de vechituri. Dr. List este profesor de economie la Universitatea din Chicago și a fost timp de zece ani cercetător în cadrul National Bureau of Economics, Cambridge, USA.

Puteți comanda cartea la un preț special AICI.

Ce spun alții despre carte

„Uri Gneezy a făcut o muncă de pioneriat în știința economiei, demolând pur și simplu zidurile dintre laborator și realitatea imediată.”

STEVEN LEVITT, coautor Freakonomics și Superfreakonomics

„Experimentele de teren ale lui John List sunt absolut revoluționare”.

Alvin E. Roth, laureat al premiului Nobel pentru economie

„E dificil de găsit vreo inovație în știința economiei care să nu-i implice pe Uri și John”.

Gary Becker, laureat al premiului Nobel pentru economie