bara_levente.jpgLevente Bara a ajuns ca la 10 ani de la absolvirea USAMV sa se claseze pe locul 400 al topului 500 realizat de cunoscuta revista economica Forbes, editia in limba romana.
Absolvent al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj Napoca, acum milionar in euro, supranumit de catre publicatie „dj-ul condimentelor”, Bara Levente Hugo, manager la SUPREMIA GRUP SRL, conduce o prospera afacere in domeniul alimentar. Compania condusa de acesta, infiintata in anul 2000, are ca domeniu de activitate importul, productia si distributia ingredientelor pentru productia alimentara. Acesta a avut amabilitatea sa acorde un interviu revistei universitatii unde s-a format.

– In ce masura studiile agronomice au fost relevante pentru reusita dumneavoastra in afaceri? Considerati ca datorati mult facultatii absolvite?

– Studiile agronomice de specialitate m-au ajutat foarte mult in cariera si in afaceri datorita faptului ca am acumulat o serie de informatii privind tehnologia prelucrarii produselor alimentare pe care apoi le-am pus in practica . Pentru cei care sunt sau vor face parte dintr-o companie cu profil alimentar in functii de conducere este absolut necesar sa urmeze o facultate de profil, dupa parerea mea.

– De la nivelul unui om de afaceri nou intrat in top Forbes cum se vede acum viata de student si traiul la camin? Mai cunoasteti cazuri asemanatoare printre colegii dvs?

– Imi amintesc cu mare placere de viata de student si traiul la camin. Am avut colegi cu care m-am inteles tare bine si am facut multe nazbatii impreuna, ce sa va spun ca a fost o perioada pretioasa si de neuitat. Din pacate nu cunosc cazuri asemanatoare dar cu siguranta vor urma si altii.

– Pentru viitorii absolventi, care ar fi primii pasi pentru a porni o afacere? E curaj sau… nebunie? Ce v-a indemnat sa investiti, cum ati demarat afacerea?

– Este din ce in ce mai dificil sa pornesti o afacere pe maini proprii si din nimic asa cum am facut-o eu, dupa parerea mea este o combinatie intre curaj- cunoastere si un pic de nebunie. Sansa reala a viitorilor absolventi este sa vina cu idei inovatoare din care se pot dezvolta afaceri de succes pentru ca industria alimentara este foarte vasta .

– In ce domenii mai doriti sa va extindeti, pe langa industria condimentelor? Tinand cont de criza economica, aveti planuri de viitor legate de investitii?

– Sunt genul de om care ma dedic afacerii mele in totalitate si nu am de gand sa
deviez de la ceea ce fac azi. Avand in vedere cresterile inregistrate de SUPREMIA in ultimii 5 ani ne vom extinde incepand din primavara viitoare cand vom demara o investitie de aprox. 10 milioane de euro care v-a consta in construirea uneia din cele mai mari fabrici de ingrediente alimentare din sud estul Europei.

– Care este cea mai frumoasa amintire din facultate?

– Am foarte multe amintiri placute dar cred ca cea mai tare e legata de baile care le faceam noaptea la bazin in Grigorescu goi pusa fete si baieti.

– Un mesaj catre micul USAMV-ist…

– Capul sus si seriozitate si nu in ultimul rand le doresc succes in viata.

Un interviu realizat de Iulia-Andrada Sindrestean