titularizare.jpgO parte din vina rezultatelor destul de slabe obţinute la concursul de titularizare în învăţământ o poartă şi universităţile care au pregătit candidaţii, consideră Dan Nicolae Grindeanu, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

„În Caraş-Severin, au depus lucrări pentru a fi evaluate 266 de cadre didactice, din care 86 au note peste şapte, ceea ce înseamnă un procent de 32,3. Sigur, ne încearcă un sentiment de nemulţumire în sensul rezultatelor obţinute, însă, responsabil pentru intrarea în sistem, într-un anume judeţ, nu este Inspectoratul Şcolar. Cadrele didactice sunt produsul universităţilor ce le pregătesc. Evident, acest aspect nu ne absolvă complet, pentru că, probabil, ar fi trebuit programe de pregătire mai accentuate la solicitarea dumnealor, dar acesta va fi un element pe care îl vom avea în vedere în perioada anilor următori. Procentul de 32,3 demonstrează că din trei cadre didactice care s-au prezentat la concurs, doar unul a promovat, adică a reuşit să obţină note de peste şapte”, a declarat Dan Nicolae Grindeanu.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, 72 de candidaţi au luat note între 1 şi 4,99, în timp ce alţi 106 candidaţi au obţinut note între 5 şi 6,99, dar care nu le acordă dreptul de a ocupa un post definitiv în învăţământ, ci doar pe perioadă determinată. În judeţul Caraş-Severin sunt doar 60 de posturi pentru titularizare, împărţite pe diferite discipline de învăţământ. AGERPRES