examen titularizare.jpgPosturile de profesor, învăţător şi educator sunt în continuare foarte căutate în ciuda anunţatelor reduceri de salarii din învăţământ, având în vedere că deja s-au înscris, pentru a susţine concursul de titularizare, 700 de candidaţi iar numărul posturilor vacante este de numai 77.

Inspectorul de management şi imagine al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Gabriela Constantinescu, a precizat că până acum, numărul candidaţilor înscrişi la titularizare este de 700 dar se aştepată să mai crească în această săptămână chiar până la 1000, deoarece înscrierile se termină vineri şi mulţi candidaţi aşteaptă să depună dosarele în ultimele zile.

„Sunt într-adevăr foarte mulţi candidaţi dar şi anul trecut au fost de 6-7 ori mai mulţi candidaţi decât posturi. Mulţi participă la titularizare pentru a obţine ulterior un post de suplinitor calificat dacă reuşesc să ia note mai mari de 7”, a comentat Gabriela Constantinescu.


Pentru concursul de titularizare au fost declarate vacante numai 77 de posturi în judeţul Olt, în timp ce posturi vacante pe o perioadă mai mică de patru ani (netitularizabile, care pot fi ocupate de suplinitori calificaţi) sunt 191 de posturi, aproape la jumătate faţă de anii precedenţi. Cele mai multe posturi vacante sunt disciplina limba franceză (şapte posturi), apoi câte cinci pentru educatori şi limba engleză, în timp ce pentru învăţători sunt scoase la concurs numai două posturi.


Anul trecut, în judeţul Olt, s-au înscris la titularizare peste 1.800 de candidaţi, iar numărul posturilor scoase la concurs a fost de 224. Cele mai căutate posturi au fost cele de profesori de Limba şi literatura română, unde 213 candidaţi au concurat pe 21 de locuri şi cele de învăţători unde cei 282 de candidaţi au concurat pentru 32 de posturi libere. AGERPRES