La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova se va desfăşura, în perioada 6 – 9 aprilie, ediţia a doua a Congresului Internaţional Craiova Connects, care va fi organizată exclusiv fizic şi este dedicată specialităţilor gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, diabet – boli de nutriţie.

Potrivit UMF Craiova, pe parcursul celor patru zile, panelurile ştiinţifice vor reuni teme de interes major atât pentru medicii celor trei specialităţi, cărora le este dedicată ediţia 2023 Craiova Connects, cât şi pentru medicii din zonele conexe acestora: medicina internă, oftalmologie, nefrologie, cardiologie, endocrinologie, oncologie, medicina de familie, asistenţi medicali şi nu numai.

„Manifestarea va debuta cu ‘Hands on training’, pe 6 aprilie, pentru a veni în sprijinul celor interesaţi să-şi perfecţioneze abilităţile în endoscopie digestivă pe model animal şi ecografie morfologică fetală. De asemenea, sunt programate întâlniri plenare cu discutarea unor teme comune gastroenterologia, obstetrica şi ginecologia, diabet şi boli de nutriţie, dar şi transmisii live din Centrul de Gastroenterologie, Centrul de Simulare Ginecologie şi Centrul de Simulare Diabet şi Nutriţie”, a anunţat UMF Craiova.

O noutate anul acesta este crearea unor oportunităţi pentru tinerii medici, cercetători şi rezidenţi, pentru care vor fi introduse două sesiuni ce se vor desfăşura sub forma unor competiţii: una a tinerilor specialişti şi cea de-a doua a rezidenţilor, la ambele sesiuni fiind premii pentru susţinerea integrală a participării tinerilor cercetători la congrese internaţionale şi crearea oportunităţii de a practica alături de un specialist ales.

Conceptul Craiova Connects a fost lansat anul trecut, de Ziua Mondială a Sănătăţii, când s-au reunit la Craiova, în format fizic, aproximativ 500 de specialişti din trei specialităţi medicale: gastroenterologie, reumatologie şi dermatologie şi alţi 1.000 online. AGERPRES