Condiţii de studiu îmbunătăţite pentru nouă unităţi de învăţământ din tot atâtea judeţe judeţe ale ţării, dar şi o reducere a consumului de ene rgie electrică se înregistrează în debut de an şcolar ca urmare a investiţie i unei companii cu capital german ce activează în Romania, în va loare de 650.000 de euro, în sisteme de iluminat performante.

„Iluminarea corespunzătoare a sălilor de clasă este deosebit de importantă în buna desfăşurare a activităţilor instructiv-educative şi, de aceea, şi în acest an compania noastră a venit în sprijinul comunităţilor în care este prezentă şi a continuat pro iectul ‘Energie în şcolile copilăriei’, proiect dedicat îmbunătăţirii condiţiilor de studiu”, a declarat luni pentru Agerpres Sorin Munteanu, purtător de cuvânt al respectivei firme.

Potrivit acestuia, „în lunile de vacanţă şcolară au fost montate circa 6.000 de corpuri de iluminat ş i 15.000 de tuburi cu led ma i economice şi efic iente în nouă şcoli din judeţele Bacău, Botoşani, Caraş Severin, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Timiş , bugetul a locat de E.ON România în 2016 pentru acest proiect, de care vor beneficia peste 6.900 de elevi ş i cadre didactice, fiind de 650.000 euro”. De asemenea, a mai spus Munteanu, „sistemele moderne de iluminat reduc considerabil factura la electricitate a primăriilor”.

„Lucrurile mari se fac cu paşi mici, dar siguri ş i în mod constant. Ne-am propus încă de la venirea în România să fim aproape cu adevărat de comunitate ş i să venim în întâmpinarea nevoilor acesteia. Am susţinut ş i susţinem, în continuare, educaţia, deoarece fără educaţie nu este viitor, ş i, de aceea, dorim prin acest proiect să oferim sprijin unităţilor şcolare şi implic it comunităţii’, a subliniat, la rândul său, Dan Morari, director general al E.ON Energie Romania.
El a ma i subliniat pentru Agerpres faptul că proiectul „Energie în şcolile copilărie i”, ce a debutat în 2012, a fost de zvoltat în 37 de unităţi de învăţământ din ţară, din mediul rural ş i urban, peste 20.000 de copii şi cadre didactice beneficiind de condiţii ma i bune de studiu.

În acest interval de timp, prin acest proiect au fost montate 15.300 de corpuri de iluminat şi 37.000 de tuburi economice şi cu led, suma investiţia cifrându-se la o sumă totală de 1.580.000 euro.

„Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 9,3 milioane euro nouă proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 260.000. Numai în domeniul educaţie i au fost derulate proiecte de peste 4,2 milioane euro, de acestea beneficiind circa 180.000 de copii. Totodată, ma i mult de 750.000 euro au fost investiţi în domeniul sportului, cu peste 10.000 de beneficiari”, a ma i precizat pentru Agerpres Sorin Munteanu , purtător de cuvânt a l companie i având capital german. AGERPRES