Rectorul Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ, însoțit de echipa managerială (Conf. univ. dr. Monica POCORA- Prorector cu activitatea didactică; Conf. univ. dr. Florian NUȚĂ – Prorector cercetare științifică; Conf. univ. dr. Emanuel MARINESCU – Prorector relații internaționale și Conf. univ. dr. Carmen SÎRBU – Director General Administrativ) a deschis oficial anul universitar 2018- 2019.

Tuturor membrilor comunității academice Danubius (cadre didactice, salariați, studenți, boboci, parteneri, absolvenți) le-a fost transmis un optimist mesaj de bun-venit, domnul Rector accentuând, și cu această ocazie, rolul important pe care îl joacă Universitatea ”Danubius” în progresul zonei, în valorificarea, printr-un nou mod de a gândi și de a conlucra, a culturii și tradiției românești. În contextul festivității deschiderii anului universitar, Rector Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, a  mulțumit oficialităților prezente la acest eveniment pentru frumoasa și constructiva colaborare pe care o au cu această instituție de învățământ superior.

Au fost prezenți la acest moment important, nu doar în calitate de oficialități, de reprezentanți ai instituțiilor publice locale ci și în calitate de ambasadori ai educației superioare danubiene, absolvenți ai acestei universități: Președintele Consiliului Județean Galați, Costel FOTEA; City Manager Galați, Marius HUMELNICU, Senator George Cătălin STÂNGĂ și Cristi GODINAC, Preşedinte al Federaţiei Române de Presă MediaSind.

Fiecare dintre noi avem obligația ca, în timp, să dăm acestei universități ceva: rezultatele noastre profesionale. Ați făcut o alegere bună și înțeleaptă deoarece această universitate este recunoscută în țară și în străinătate. Mult succes! ”, a declarat Costel FOTEA, Președintele Consiliului Județean Galați.

Premierea studenților merituoși ai acestei Universități a fost un alt moment emoționant al festivității de deschidere a noului an universitar, decanii facultăților Universității ”Danubius” (Conf. univ. dr. Ecaterina NECȘULESCU – Decan al Facultății de Științe Economice; Lect. univ. dr. Daniela TĂNASE POPA – Decan al Facultății de Comunicare și Relații Internaționale și Lect. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE – Decan al Facultății de Drept) având onoarea de a felicita studenții cu rezultate deosebite la învățătură.

Bobocii au aflat despre importanța implicării în activitățile extracuriculare, beneficiile înscrierii în Liga Studenților dar și despre posibilitatea de a face parte dintr-un proiect îndrăgit de colegii lor: Caravana Danubius.

De asemenea, doamna psiholog și psihoterapeut Sanda DOCAN a prezentat oportunitatea membrilor comunității Danubius de a beneficia de ședințe de consiliere psihologică și ateliere de dezvoltare personală organizate în cadrul cabinetului existent în această univeristate.

De pe scena unei universități internaționale nu puteau lipsi studenți internaționali. Conf. univ. dr. Emanuel MARINESCU – Prorector Relații internaționale, împreună cu Mihai CRISTACHE – specialist relații internaționale, au prezentat tinerii studenți ai universităților din străinătate (Grecia, Turcia) care au ales, prin programul ERASMUS+, să studieze la una dintre facultățile Universității Danubius.

Deschiderea anului universitar nu putea fi desprinsă de contextul istoric al Centenarului Marii Uniri, fiindu-i rezervat un moment special, de prezentare a unui material video impresionant, filmul Marii Uniri realizat de partenerul acestui universități, Agenția Națională de Presă AGERPRES.  Evenimentul a fost prezentat de către Gabriela BÎZGAN, absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Internaționale a Universității Danubius.