Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că Executivul a adoptat în şedinţa de vineri hotărârea privind transportul studenţilor, care vor beneficia de o reducere de 90% pentru toate categoriile de trenuri clasa a II-a.

„Principalele modificări faţă de sistemul actual: în primul rând, creşte procentul de acoperire a abonamentelor sau biletelor – reducere de 90%, faţă de 50%, cât era anterior, pentru toate categoriile de trenuri clasa a II-a, pentru studenţii români înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate şi din Academia Română. Se majorează şi vârsta până la care se acordă aceste facilităţi, până la 30 de ani”, a anunţat Deca, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

 

Pe de altă parte, studenţii cu unul sau ambii părinţi decedaţi vor beneficia de gratuitate la transportul feroviar intern clasa a II-a.

„Pentru studenţii cu unul sau ambii părinţi decedaţi, precum şi pentru aceia proveniţi din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă substitutivă sau la asistent maternal, aceştia beneficiază pe teritoriul României de gratuitate, la toate categoriile de trenuri, la transportul feroviar intern clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic”, a menţionat Deca. AGERPRES