Decanii facultăţilor de medicină din ţară vor participa, în perioada 22-24 aprilie, la Băile Felix, la cea de a doua Conferinţă naţională a Asociaţiei decanilor facultăţilor de medicină din România, organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie, din cadrul Universităţii Oradea, a anunţat miercuri rectorul Cornel Antal.

Secretarul ştiinţific al FMF Oradea, dr. Ovidiu Burtă a precizat, într-o conferinţă de presă, că după prima conferinţă naţională ce a avut loc anul trecut la Cluj-Napoca, întâlnirea tuturor decanilor de medicină din ţară la Oradea este ‘o mare onoare care arată o credibilitate în creştere’ a colectivului din această facultate care a depus eforturi considerabile în vederea unei apropiate vizite a Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

La conferinţa decanilor au fost invitaţi ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. „Este o întâlnire extrem de importantă pentru facultatea noastră, dar şi pentru sistemul de învăţământ medical din România, deoarece se vor discuta multiple aspecte care implică, de exemplu, armonizarea sistemului de credite în facultăţile de medicină din România, armonizarea curriculară, integrarea sistemului de educaţie medical românesc în Uniunea Europeană şi teme de actualitate,” a menţionat dr. Burtă.


A doua manifestare medicală de anvergură din această săptămână, tot sub patronajul Universităţii, este Conferinţa româno-germană de obstetrică-ginecologie, ce va avea loc în perioada 23-24 aprilie, la Hotelul Continental, din Oradea, cu participare internaţională a unor specialişti de marcă din Germania, Suedia, Ungaria, Moldova, Serbia, fiind organizată în colaborare cu Societatea româno-germană de obstetrică ginecologie. AGERPRES