Decanul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, prof. dr. Emil Ionescu, va susţine joi o prelegere cu titlul „Globalizare lingvistică şi identitate naţională„, în cadrul celei de-a şasea ediţii a conferinţei dedicate studiilor româneşti la Universitatea din Lisabona.

Organizată de Institutul Cultural Român de la Lisabona şi de Lectoratul de Limba Română din cadrul Departamentului de Lingvistică Generală şi Romanică a Facultăţii de Litere a Universităţii din Lisabona (FLUL), conferinţa are tema „Traducerea intersemiotică: traducere sau transducere?”.

Având în vedere că de-a lungul întregului an 2017 Ambasada României la Lisabona, în colaborare cu ICR Lisabona, celebrează împlinirea a 100 de ani de relaţii oficiale diplomatice între România şi Portugalia, unul din domeniile de creativitate românească ce vor fi prezentate publicului portughez în cadrul acestui proiect anual maraton este dedicat lingvisticii româneşti„, precizează ICR Lisabona, într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cadrul evenimentului de la Universitatea din Lisabona, lect. dr. Roxana Ciolăneanu, lectorul de Română de la FLUL, va susţine prelegerea ‘100 de ani de semiotică românească’, punând accentul pe personalităţi precum Eugen Coşeriu, Emanuel Vasiliu şi Solomon Marcus.

Autor al unor lucrări fundamentale în domeniul lingvisticii, prof. univ. dr. Emil Ionescu este specialist în lingvistică generală şi computaţională. El este şi director al Centrului de lingvistică computaţională. AGERPRES