cabinet_medical_scolar.jpgReţeaua de medicină şcolară din municipiul Tulcea se confruntă cu un deficit de asistenţi medicali, autorităţile administraţiei locale susţinând că ar mai avea nevoie de şapte posturi de cadre sanitare medii.

Şefa Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) din Primăria municipiului Tulcea, Ştefana Zibileanu, a declarat că reţeaua de medicină şcolară din Tulcea este formată în prezent din şase medici şi un stomatolog, numărul asistenţilor medicali, respectiv 22, nefiind însă suficient.

”Avem un deficit la nivelul cadrelor medii sanitare din cabinetele medicale şcolare şi, conform normativelor în vigoare, nu putem acoperi populaţia şcolară şi preşcolară, fiindcă mai avem nevoie de şapte asistente medicale”, a afirmat directoarea DAPS, Ştefana Zibileanu.
Astfel, deşi actele normative în vigoare prevăd un post de asistent medical la un număr de până la 120 de copii şi două posturi de asistenţi pentru un număr de copii ce depăşeşte 120, în momentul de faţă la cel puţin trei unităţi de învăţământ din oraş care au fiecare cel puţin 150 de copii, există doar un asistent medical.

”Avem o solicitare de la şcoala ‘Grigore Antipa’ pentru un asistent medical, dar nu ştim în ce măsură o putem soluţiona. Elevii de la această unitate sunt arondaţi cabinetului de la şcoala ‘Alexandru Ciucurencu’ care deserveşte mai multe unităţi de învăţământ cu o populaţie de peste 1.000 de copii şi care are doar două asistente medicale”, a menţionat directoarea DAPS, Ştefana Zibileanu.

Potrivit sursei, cele şapte posturi vacante din reţeaua de medicină şcolară sunt blocate în prezent. AGERPRES