Delegaţia Generală Valonia-Bruxelles la Bucureşti va prezenta la Observatorul astronomic, expoziţia itinerantă ”Povestea ştrumfilor” în prezenţa reprezentantului delegaţiei, Eric Poppe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), Codruţ Şerban.

Expoziţia, ce va fi vernisată în ziua în care instituţia academică suceveană îşi sărbătoreşte aniversarea, va fi deschisă publicului o lună, timp în care se vor desfăşura concursuri, ateliere, concursuri radio, tombole şi alte activităţi în jurul aniversării celor 60 de ani de existenţă a ştrumfilor.

Toate acestea vor fi organizate prin colaborarea dintre Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti, USV, Departamentul de Limbi şi Literaturi Străine şi Centrul de Reuşită Universitară, cu participarea studenţilor, elevilor şi preşcolarilor.

În programul evenimentului se află şi concursul de desene „Lumea Ştrumfilor”, după vernisaj, micii competitori preşcolari de la Grădiniţele „Aşchiuţă” şi „1-2-3”, precum şi elevi din clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Suceava vor fi recompensaţi. AGERPRES