O delegaţie formată din peste 30 de experţi în e-guvernare din statele membre UE se va afla pe 18 februarie la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi. Potrivit unui comunicat transmis presei, membrii delegaţiei vor participa la o discuţie despre poveştile de succes de la Iaşi din domeniul tehnologiei, despre felul în care interacţionează mediul universitar cu cel de afaceri, în special industria IT, dar şi start-up-urile din domeniu, cu diferitele componente ale comunităţii locale. Cu această ocazie, vor fi vizitate cinci dintre cele mai moderne laboratoare din facultăţile instituţiei de învăţământ superior.

„Am acceptat cu bucurie invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi de a deveni parteneri în organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment important în oraşul nostru. De altfel, având în vedere tematica evenimentului şi profilul de expertiză al participanţilor, cred că alegerea universităţii noastre este justificată. După cele două prezentări în plen, delegaţia Uniunii Europene va vizita cinci laboratoare, care acoperă, prin profil, cele mai noi domenii de interes din ştiinţa actuală, nu doar ale noastre, şi anume IT, robotică, aeronautică, energetică şi seismică”, a declarat Dan Caşcaval, rectorul universităţii.

Pe 19 februarie, la Palatul Culturii, experţii români şi cei străini se vor reuni pentru a dezbate aspecte cu privire la obiectivele şi interesele europene în implementarea conceptului de e-guvernare la nivelul Uniunii Europene, în cadrul conferinţei „Moving towards digital communities”. „Misiunea noastră onorantă va continua marţi, când vom susţine o conferinţă tematică în cadrul primului panel de lucru, de această dată la Palatul Culturii. Sunt convins că prin ceea ce vom discuta, prin ceea ce vom prezenta, vom evidenţia tradiţia în excelenţă academică a Politehnicii ieşene, iar acest parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi va continua şi pentru evenimentele următoare derulate cu ocazia preşedinţiei României la Consiliul UE”, a precizat Dan Caşcaval.

Evenimentul are loc în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului UE şi este organizat de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi Consiliul Judeţean Iaşi. AGERPRES