paza_scoli.jpgSubprefectul Cristi Misăilă a cerut, marţi, într-o întâlnire avută cu reprezentanţii Inspectorului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea ca, în maximum o săptămână, să se convoace toate consiliile de administraţie din şcoli pentru a solicita fonduri către unităţile administrativ teritoriale din judeţ pentru serviciile de pază, iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea să efectueze verificări conform legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
Dispoziţia conducerii Instituţiei Prefectului a fost dată ca urmare a faptului că luni după-amiază un profesor care preda la Şcoala general nr. 7 din municipiul Focşani a fost bătut în clasă de fratele mai mare al unui elev.

Conform Biroului de Presă al Instituţiei Prefectului, „din analiza făcută împreună cu reprezentanţii ISJ Vrancea, cei ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi cei ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, s-a constatat că din cele 535 de unităţi de învăţământ din judeţ, doar 51 au paza asigurată, iar 84 au sistem video de supraveghere”. Prin urmare, subprefectul Cristi Misăilă a cerut conducerii ISJ Vrancea „să convoace în regim de urgenţă o întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ pentru a identifica soluţii în ceea ce priveşte paza unităţilor şcolare”.

Luni după-amiază un profesor care predă muzică la Şcoala nr. 7 din municipiul Focşani a ajuns la spital după ce a fost agresat de fratele unui elev pe care l-a lovit. Profesorul Mircea Ianchievici a evacuat din sala de clasă un elev de clasa a V-a, dându-i acestuia o palmă pentru că era neatent. Odată cu elevul a fugit şi sora acestuia, elevă în aceeaşi clasă. Cei doi au plecat cu un taxi acasă şi au revenit însoţiţi de fratele lor mai mare, care a pătruns în sala de clasă şi l-a lovit pe profesor. La faţa locului au ajuns un echipaj de la Ambulanţă, Poliţia, dar şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Am dispus formarea unei comisii de disciplină care să ancheteze ceea ce s-a întâmplat şi să ofere un raport până mâine (miercuri – n.r.) dimineaţă. Sub nicio formă nu putem fi de acord cu un cadru didactic care loveşte şi dă afară din clasă un elev. În acelaşi timp, nu putem fi de acord cu intrarea unui străin în unitatea de învăţământ”, a afirmat Vasilica Zaharia, inspectorul general al ISJ Vrancea. Aceasta a precizat că profesorul, care era suplinitor calificat, nu va mai preda în şcoala respectivă. AGERPRES