Demonstrație de roboți la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

univ_bacau_roboti.jpgEvenimentul a avut loc cu ocazia susținerii proiectelor de diplomă la programul de studii Mecatronică și probează realizările Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău în acest domeniu de vârf al tehnicii, domeniu îmbrățișat cu entuziasm de studenții Facultății de Inginerie. Demonstrația a avut loc în ziua de 16 iulie, în Laboratorul de Energii Neconventionale. Roboții, de diferite dimensiuni și dedicați diferitelor domenii au fost prezentați în funcționare demonstrându-și abilitățile și precizia.

În cazul acestei manifestări, în premieră, vor fi prezentate şi prototipurile a două automobile cu propulsie integral pneumatică, participante la concursuri internaţionale, creaţie a studenţilor de la Mecatronică. Acestea au fost prezentate la Budapesta, în luna mai 2014 în cadrul Concursului „Pneumobil” cu două maşini ABS şi Şoimii.

Automobilelele au fost integral proiectate şi realizate de către studenti din anul III şi IV ai Facultăţii de Inginerie: Nechifor George, Rauta Ionut, Andronic Florin, Albescu Cosmin, Scurtu Cosmin, Ciobu Alexandru, Budau Marius.

Demonstraţie de roboţi la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

univ_bacau_roboti.jpgEvenimentul a avut loc pe data de 9 iulie, cu ocazia susținerii proiectelor de diplomă la programul de studii Mecatronică și probează realizările Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău în acest domeniu de vârf al tehnicii, domeniu îmbrățișat cu entuziasm de studenții Facultății de Inginerie.

Cei 20 de absolvenţi din acest an de la Mecatronică, o specializare multidisciplinară care combină în acelaşi timp cunoştinţe din mecanică, electronică şi informatică, au făcut o demonstraţie de roboţi sofisticaţi, sisteme complexe sau mici prototipuri.
(mai mult…)

Evenimente

Interviu

Infografic

Legislatie

Programe

Preventie

CALENDAR