Deputatul PMP Liviu Harbuz a declarat că va depune în Parlament un proiect legislativ care vizează reactivarea prevederilor legii prin care se acorda sprijin financiar profesorilor din învăţământul preuniversitar. Liviu Harbuz a precizat că, în prezent, Legea 315/2007, potrivit căreia cadrele didactice beneficiau de un sprijin de 100 euro pentru achiziţionarea de cărţi sau programe educaţionale pe suport electronic, a fost abrogată.

„Legea a fost abrogată pentru că a intrat în incidenţa măsurilor privind combaterea crizei. S-a dovedit, la vremea respectivă, că este o lege foarte utilă. Sprijinul pentru cadrele didactice este pentru ceea ce au nevoie ca logistică. Este foarte important şi voi depune săptămâna viitoare acest proiect de lege”, a declarat Liviu Harbuz.

Parlamentarul a adăugat că va mai depune un proiect de lege potrivit căruia localităţile pe raza cărora se exploatează resurse minerale să primească o cotă parte din redevenţa pe care statul o încasează de la cei care exploatează. AGERPRES