Deputatul social-democrat Mihaela Huncă propune Guvernului să aloce fonduri pentru instalarea unor sisteme de supraveghere video pentru şcolile aflate în program de reabilitare. Huncă a afirmat că o astfel de măsură are ca scop combaterea infracţionalităţii în zonele din proximitatea unităţilor de învăţământ.

„Cred că siguranţa copiilor este o chestiune care este de interes maxim pentru toţi părinţii şi bunicii. De aceea, consider că dacă Guvernul a alocat deja fondurile pentru reabilitarea celor 2.000 de şcoli fără autorizaţie, ar trebui ca odată cu modernizarea acestora să fie instalate şi camere de luat vederi, astfel încât spaţiile din şcoală şi împrejurimi să devină o zonă sigură pentru elevi”, a precizat parlamentarul.

Totodată, deputatul PSD a mai adăugat că Ministerul Educaţiei Naţionale ar trebui să introducă în lista de condiţii pentru autorizarea unităţilor de învăţământ de orice tip existenţa unui sistem de camere video de supraveghere funcţional atât pentru spaţiul din interiorul şcolii, cât şi pentru zonele din proximitate. AGERPRES