Deputatul Mihaela Huncă a anunţat demararea unei campanii de strângere de semnături în vederea susţinerii unei iniţiative legislative privind înfiinţarea unui cabinet de asistenţă psihopedagogică şi angajarea un consilier şcolar în fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică.

Parlamentarul Pro România a declarat că a discutat pe această temă şi a obţinut susţinerea Consiliului Naţional al Elevilor, dar şi al Asociaţiei Naţionale de Părinţi.  „Ştiu de pe acum care va fi răspunsul Ministerului Educaţiei Naţionale, că nu au bani suficienţi, că nu au timp să se ocupe de aşa ceva, dar eu întreb: ‘Oare nu problemele copiilor noştri sunt cele mai importante?’ Şi mă gândesc la acest lucru pentru că vreau să vă spun că, în ultima perioadă, problemele cu care se confruntă copiii, atât cei din mediul rural, cât şi cei din mediul urban, sunt foarte diverse. Sunt încă probleme de violenţă fizică şi verbală. Sunt încă probleme de eşec şcolar. Ne plângem de fiecare dată că pregătim elevi în profesii în care nu au aptitudini şi atunci acesta este, de fapt, rolul consilierului şcolar din şcoala respectivă”, a afirmat Huncă.

Campania de strângere de semnături se va desfăşura la nivel naţional, ea urmând a se derula, în paralel, şi în mediul online. AGERPRES