Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi este de părere că bugetul pe 2016 trebuie să prevadă acordarea unei sume cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro pentru fiecare şcoală care nu este asigurată pentru incendii, astfel încât unităţile de învăţământ să fie puse în conformitate cu standardele ISU.

„Bugetul ar trebui să conţină acordarea unei sume între 3.000 şi 10.000 de euro la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, pentru ca acestea să fie puse în conformitate cu standardele ISU, deşi este un calcul complicat acum. Bugetul nu poate trece fără o soluţie la această problemă, ar însemna că ne expunem copiii unor pericole pe care acum le înţelegem în mod integral”, a precizat Ovidiu Raeţchi.

El subliniază că bugetul pe 2016 trebuie să includă acordarea sumelor necesare pentru ca şcolile din România care nu sunt asigurate pentru incendii să poată primi avizele ISU, precizând totodată că această măsură trebuie tratată cu prioritate de noul Guvern. „Informaţia potrivit căreia majoritatea covârşitoare a şcolilor din România funcţionează fără avizele ISU a căpătat în acest moment o relevanţă critică şi a devenit o urgenţă publică. Într-un stat european şi responsabil, administraţia publică nu se face rugându-te ‘să fie bine’. Practic, în 93 la sută din şcolile din România oricând poate avea loc un incendiu cu consecinţe grave. Nu putem să rămânem pasivi la această stare de fapt şi, de aceea, solicit ca proiectul de buget pe anul 2016 să cuprindă măsuri în această privinţă, în condiţiile în care şcolile au nevoie urgentă de investiţii pentru atingerea standardelor de protecţie împotriva incendiilor. Noul premier să îşi asume public acest lucru dacă vrea sprijinul nostru”, afirmă Raeţchi. AGERPRES