Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare, impreuna cu Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior si Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior, prin proiectul “Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica”, organizeaza vineri, 15 ianuarie a.c., la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Aula Aurel E. Popoviciu, incepand cu ora 15.00, dezbateri pe tema cresterii competitivitatii revistelor stiintifice romanesti.

La discutii vor participa peste 50 de reprezentanti ai revistelor acreditate de catre CNCSIS. Alaturi de analiza problemelor reale ale revistelor stiintifice romanesti, vor fi dezbatute posibilitatile de integrare a resurselor si rezultatelor proiectului in activitatea revistelor stiintifice.

Proiectul „Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica” este unul dintre cele cinci proiecte strategice pentru invatamantul superior derulate de CNCSIS., CNFIS si UEFISCSU si finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane care isi propun sa sustina transformarile structurale in domeniul invatamantului superior si cercetarii universitare si sa dezvolte optiunile strategice din acest domeniu.


Misiunea U.E.F.I.S.C.S.U. este de a gestiona resursele financiare necesare in vederea sustinerii dezvoltarii invatamantului superior si a cercetarii stiintifice universitare. Pentru aceasta, organizatia urmareste atragerea de noi surse financiare si orientarea activitatilor sale spre un management de calitate al finantarii invatamantului superior si al cercetarii stiintifice.


Activitatea proiectului „Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica” are ca scop crearea cadrului national de evaluare internationala a calitatii in cercetare, de structurare a unui program de excelenta in universitatile romanesti si de dezvoltare a capacitatii de publicare stiintifica.


Prin pachetul de lucru “Capacitate editoriala”, proiectul „Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica” isi propune doua mari obiective: realizarea unui program de training editorial pentru intarirea capacitatii editoriale a unui grup de 30 de publicatii romanesti si realizarea unei platforme web de suport editorial care sa permita unui numar mare de reviste romanesti sa intre in fluxul principal de cunoastere.


Pentru mai multe informatii vizitati: www.ecs-univ.ro
Responsabil Relatii Publice:
Manuela Radulescu
Tel.: 021.307.19.70
Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare
e-mail: presa.proiecte@uefiscsu.ro