În perioada 6-10 iunie 2022, trei profesori de la catedra de discipline economice a Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, au participat în cadrul proiectului Erasmus+ ”Fii Antreprenorial! Fii Practic, Nu abandona” (2020-1-RO01-KA102-079349) la cea de-a doua mobilitate, care a avut loc în Portugalia, la Braga.

Această mobilitate a avut drept scop participarea profesorilor la cursul de formare “Administrarea afacerilor”. Organizaţia parteneră a fost BragaMob, cea care a asigurat un program variat care să răspundă nevoii de formare a participanţilor.

Profesorii au beneficiat de activităţi de tip job shadowing în cadrul unor instituţii precum: London Institute – Şcoala de Limbi Străine; școli profesionale private- Şcoala Profesională Profitecla sau de stat – Şcoala Profesională  AMAR  TERRA VERDE și firme ce activează în domeniul financiar-contabil  – Societatea Oli Verde, Precisconta, Equacao Exata și EPATV.

Pe  durata formării, cele trei cadre didactice și-au  dezvoltat  competenţele lingvistice în limba engleză, precum și competențele profesionale privind  administrarea  şi dezvoltarea afacerilor. Totodată profesorii participanţi  și-au extins orizontul cultural  prin  vizitarea obiectivelor turistice din Portugalia, ceea ce le  va permite să abordeze disciplinele predate interdisciplinar, inserând şi elemente culturale.