Identificarea modalităţilor de dezvoltare a cooperării bilaterale cu Germania în domeniile învăţământului superior şi cercetării la nivel guvernamental şi inter-universitar este obiectivul întâlnirilor ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, la Bonn şi Darmstadt cu oficialităţi germane.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei remis joi, din delegaţia română mai fac parte Tudor Prisecaru, secretar de stat în cadrul Autorităţii de Stat pentru Cercetare Ştiinţifică, şi Nicolae-Victor Zamfir, director general al Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” Măgurele.

Prima întâlnire a oficialilor români va avea loc la Bonn cu secretarul de stat în Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetării, Georg Schutte. „Pe agenda discuţiilor se regăsesc subiecte precum reformele din învăţământul superior şi cercetare întreprinse de cele două ţări, modalităţile de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domeniile de interes comun, respectiv posibilităţile de colaborare atât în cadrul Strategiei europene pentru regiunea Dunării, cât şi al proiectului paneuropean de cercetare avansată Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics”, se arată în comunicat. Ulterior, delegaţia română se va întâlni cu Hans Jurgen Prumel, preşedinte al Universităţii din Darmstadt.

Subiectul discuţiilor îl constituie intensificarea modalităţilor de cooperare academică prin schimburi de studenţi, cadre didactice şi cercetători. De asemenea, se va avea în vedere, participarea, în comun, la proiecte de cercetare ştiinţifică în cadrul apelurilor de proiecte europene, în domeniile ingineriei electrice, energetice, mecanice şi fizice. AGERPRES