În luna mai 2018, în cadrul Facultății de Matematicăși Informatică din Universitatea Ovidius din Constanța a avut loc o serie de evenimente destinate în primul rând studenților facultății, dar și elevilor interesați de domeniile Matematicăși/sau Informatică din Județul Constanța. Aceste evenimente au facut parte dinproiectul “O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”, proiect de activități extracurriculare pentru studenți, finanțat de Ministerului Educației Naționale, conform OMEN 3111/2018.

Cu această ocazie, studenții facultății și-au prezentat proiectele realizate, atât elevilor și cadrelor didactice participante, dar mai ales reprezentanților firmelor partenere din domeniul IT, care au venit special pentru a le oferi stagii de practică și/sau stagii de internship.

Prezentări au fost sustinute atât în Seminarul studențesc (8 mai și 22 mai 2018), precum și în cadrul Concursului de tehnologia informației ESTIC 2018 (19 mai 2018). De asemenea, pentru întâlnirea cu elevii dornici să afle detalii despre activitatea studenților in facultate, a fost organizată o Masă rotundă studenți-elevi-cadre didactice pe teme legate de Educație și de Orientare profesională (4 mai, 8 mai 2018 și 22 mai 2018).

Unul dintre cele mai importante evenimente a fost Întâlnirea studenților cu reprezentanții firmelor partenere din domeniul IT, care a avut loc în data de 17 mai 2018 și a reunit reprezentanții a 11 firme si peste 200 de studenți care au venit sa afle detalii despre ofertele de munca sau despre stagiile internship prezentate in cadrul acestei întâlniri. Firmele care au participat la acest eveniment sunt: IT Teams și Reporting Center, membri ai Clusterului Smart Allience, precum și Evonomix, Vauban, Real Data software, Senior software, Montorsoft, Silva sistems, Aquasoft, GSP, AYG.