România ar trebui să investească, în primul rând, în resursa umană, deoarece potențialul intelectual și inovativ al resursei umane de care dispune țara noastră este redutabil, dar, în egală măsură, este necesară o creștere a finanțării pentru a avea rezultate. Este părerea exprimată pentru Medicalmanager.ro de dr. Diana Păun, Consilier de Stat, Administrația Prezidențială, unul dintre participanții la prima ediție a dezbaterii referitoare la Inovația în Industrii cu Impact Critic în Economie și Societate (I3CES).

”Cred ca există două inovatii cu impact asupra domeniului medical din România: una în zona farmaceutică – medicamentele biologice și biosimilare, iar alta în zona chirurgicală – chirurgia robotică”, a mai arătat Consilierul de Stat.

Pe de altă parte, reprezentanta Administrației Prezidențiale a ținut să sublinieze că, pentru ca informația corectă să ajungă la comunitatea medicală, diseminarea informației este absolut necesară, context în care organizarea unor dezbateri de popularizare a unei inovații este obligatorie.

Ce este I3CES

Programul intitulat “Inovație în Industrii cu Impact Critic în Economie și Societate” a fost lansat în luna martie a acestui an de Oameni și Companii și cuprinde platforme de comunicare offline și digitale (dezbateri, conferințe, rapoarte digitale etc).

Programul are ca obiectiv abordarea responsabilă, într-un cadru profesional, a temelor majore aflate pe agenda publică, în legatură cu impactul pe care o serie de industrii îl au în societate și economie. Alt obiectiv se referă la înțelegerea contextului în care aceste industrii, prin modernizare și inovație, pot coexista, într-un echilibru economic-social, care să aducă valoare comunităților în viitor.