„Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) conțin atât substanțe periculoase (freon, mercur, metale grele etc), cât și substanțe reciclabile (fier, cupru, plastic). Prin reciclare, limităm, în primul rând, impactul negativ asupra mediului și protejăm sănătatea umană. Nu în ultimul rând, avem posibilitatea de a reutiliza resursele”, a susținut Diana Trifu, Responsabil Comunicare și Campanii ECOTIC, în cadrul webinarului cu tema Responsabilitățile APL-urilor  în gestionarea deșeurilor, organizat joi, 4 Martie.

„În urma unui studiu realizat de Ecotic împreună cu Sofies și Institutul Național de Cercetări Economice a reieșit că o pătrime din deșeurile de echipamente electrice și electronice generate în gospodării ajung la ghenele de gunoi, la colectorii stradali de fier vechi sau aruncate la întâmplare”, a continuat Diana Trifu.

În ceea ce privește responsabilitățile Autorităților Publice Locale, arată aceasta, „ele dețin un rol foarte important în gestionarea Deșeurile de echipamente electrice și electronice având contact direct cu cetățenii din cadrul UAT-urilor și gestionând deșeurile municipale. Cetățenii trebuie să cunoască și să beneficieze de servicii locale/municipale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și anume puncte de colectare municipale și servicii mobile de preluare”.

ECO Forum este un program de comunicare și informare dezvoltat de ECOTIC și Oameni și Companii împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul portalului specializat Administratie.ro. Programul își propune să dezvolte, în timp, o comunitate de oameni interesați de protecția mediului și, în acest context, de parteneriate pentru îndeplinirea responsabilităților ce le revin în acest domeniu, în comunitățile în care activează.

—-

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora.

Administratie.ro este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.