sturza_dimitrie.jpgPrintul Dimitrie Sturdza a fost numit presedinte al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi.
Rectorul USAMV, Gerard Jitareanu, a afirmat ca, la sedinta de saptamana trecuta a Senatului universitatii, printul Dimitrie Sturdza si-a prezentat planul managerial, dupa care membrii conducerii institutiei l-au votat, in secret, in unanimitate.

Conform rectorului USAMV, functia de presedinte poate fi ocupata nu doar de cadrele universitatii, ci si de o persoana din afara.

Gerard Jitareanu a declarat ca printul Dimitrie Sturdza se va ocupa de promovarea Universitatii „Ion Ionescu de la Brad” atat in tara, cat si in strainatate, precum si de relatiile cu celelalte universitati.

„Nu trebuie sa uitam ca familia Sturdza i-a oferit o bursa ‘patronului’ USAMV, Ion Ionescu de la Brad, pentru a studia in Franta. De-a lungul timpului, familia Sturdza a facut numeroase acte de caritate, ajutand cu burse copiii din mediul rural sa isi continue studiile, fapt pe care si-l propune si printul Dimitrie Sturdza. Suntem onorati de o astfel de prezenta” – a spus rectorul Gerard Jitareanu.