centru_informare.jpgDin 2010, studentii interesati de universitatile din strainatate vor putea afla mai multe despre oferta acestora si despre modul in care li se vor echivala diplomele la intoarcere de la centrele de informare din fiecare facultate.

Astfel, pana la sfarsitul anului viitor, fiecare universitate acreditata din Romania va avea un centru de informare, de unde studentii pot afla toate informatiile legate de echivalarea si recunoasterea diplomelor si a perioadelor de studii in strainatate.

La finalizarea proiectului, studentii ar trebui sa gasesca la centrele de informare personal pregatit de la care sa afle daca institutiile unde intentioneaza sa invete sunt de nivel superior sau nu, daca sunt acreditate, ce tipuri de diplome se pot obtine in strainatate si care este echivalentul lor in tara si detalii despre orice procedura birocratica ce ar putea ulterior crea probleme in echivalarea studiilor.

„Am conceput acest proiect pentru ca, de multe ori, universitatile si studentii ne-au semnalat probleme in echivalarea diplomelor sau in recunoasterea perioadelor de studii. Noi nu puteam rezolva aceste probleme, universitatile ar trebui sa se ocupe de asta”, a explicat directorul Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED), Sanda Badulescu.