Diploma de Arhitect de la UTI, recunoscută în Europa

studenti8.jpgDiploma de Arhitect eliberată de Facultatea de Arhitectură ‘G. M. Cantacuzino’ a Universităţii Tehnice ‘Gheorghe Asachi’ din Iaşi va fi recunoscută în orice stat al Uniunii Europene, potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior.

Studenţii înmatriculaţi la studii de licenţă începând cu anul 2007 şi care vor absolvi în 2013 vor beneficia de o diplomă de arhitect europeană.

Notificarea din partea Comisiei Europene privind recunoaşterea diplomei de arhitect emisă de UT IAŞI în statele UE a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, C 244/1, pe 14 august 2012.

‘Această realizare este foarte importantă pentru noi şi îi va motiva şi mai mult pe studenţi pentru că vor şti că, absolvenţi fiind ai acestei facultăţi, vor putea profesa ca arhitecţi oriunde în Europa. Dosarul l-am depus în iulie 2011, acesta fiind analizat de experţi europeni. Am primit avize pozitive de la mai multe ţări, printre care Anglia, Grecia şi Germania’, a explicat conf. univ. dr. ing. Tania Hapurne, decanul Facultăţii de Arhitectură.

Facultăţile de Arhitectură din Timişoara şi Cluj au obţinut şi ele recunoaşterea diplomei în statele UE, însă începând cu promoţiile înmatriculate la studii în 2010 şi 2011. AGERPRES