diploma.jpgSute de cadre didactice din judetul Vaslui, care au absolvit facultati particulare, ar putea rata examenul de titularizare, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), deoarece diplomele nu le sunt recunoscute de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

In aceasta situatie se gasesc mai mult de o jumatate dintre cei 1.500 de candidati inscrisi la examenul de titularizare.

Cei mai multi dintre candidati sunt absolventi ai facultatilor din cadrul Universitatii „Spiru Haret” – punctul de lucru Vaslui, ai universitatilor „Petre Andrei” si „Al. I. Cuza” din Iasi.

„Sunt institutii care inscriu studenti la diferite specializari, forma de invatamant la distanta, in timp ce detin acreditare doar pentru forma de invatamant la zi. Astfel, specializarile respective nu se gasesc in nomenclatorul domeniilor si al specializarilor acreditate, iar diplomele de licenta nu pot fi luate in calcul”, a declarat, miercuri, seful ISJ Vaslui, Vasile Mariciuc.

In replica, directorul Punctului de Lucru Vaslui al Universitatii „Spiru Haret”, Gheorghe Carja, a declarat ca decizia Ministerului Educatiei este una abuziva. „Sunt perioade in care se intampla astfel de lucruri si apar tot felul de informatii menite sa discrediteze Universitatea ‘Spiru Haret’. Este perioada de inscriere si multora nu le convine ca avem foarte multi studenti”, a declarat Gheorghe Carja.